En bursdag uten barn...

Idag er som de fleste vet siste frist til å gi Loke en bursdagsgave til Redd Barna. Vi har til sammen samlet inn over 12.000 kroner, og det er egentlig helt utrolig. Men, hvis du ikke har gitt noe, og har lyst å gi er det ikke noe i veien for det selv om målet er nådd. Litt for oss, kan betyr mye for mange.

Idag er det ett år siden jeg for andre gang fikk se definisjonen på ekte lykke med mine egne øyne. Lykken var en liten gutt på 4055g og 52,5cm, helt frisk, og helt perfekt. Den 23.09.2014 klokken 14.10 kom vesle Loke Alexander svømmende inn i verden, med de største knallblå øynene jeg har sett, og lyst blondt hår. Vi var lykkelige. Stolte. Glade. Uvitende om den bunnløse sorgen som skulle komme vår vei den 12 Mai 2015. Uvitende om at vi ett år senere kom til å feire din første bursdag uten deg. Lykkelig uvitende. En bursdag uten et bursdagsbarn. Bare en tom babystol, en kake du aldri får smake, en krone du aldri får bruke...

Trykk her for å lese om fødselen til englegutten vår <3

Det første jeg vil dele med dere idag er en video jeg har laget til Hjerteknuseren vår, for å minnes livet hans på den første bursdagen. Sangen er en akustisk versjon av ''Hjerteknuser'' av ''Kaizers Orchestra''. Jeg vil også benytte anledningen til å fortelle dere hva denne sangen handler om, for det er nemlig ingen kjælighetssang som mange tror. En sang har selvfølgelig personlige betydninger for hver enkelt som hører sangen, men det gjør meg trist at så få tar seg tid til å lytte til teksten, og høre hva meningen bak teksten i sangen er. Det handler om en jentes savn etter sin mor, da faren tok henne med seg og forlot moren da hun var 7 år gammel. Hvis du tenker over teksten til alle sangene i Violeta, blir det nærmest som en historie.

Du og meg e like som et par dråper vann
I hvert fall hvis du tør og spør han
Eg pleier å sette på ei plata som du for meg sang
Heilt til eg sovne i ditt fang

Før såg eg ingenting og det eg såg forsvant
Men nå ser eg alt det som du ser
På min finger har eg ringen din og på ringen står det blankt
At du er min hjerteknuser

Lure på om du finnes der ute nå...
Send' eg mine tanker kjenner du de då?
Send meg eit hint så skal du få
Eg vanner mine planter og pleie det eg sår
Sekundene tikker, minuttene går
Og det går dager og det går år
Og den som lever, får sjå

Kanskje du ikkje fins lenger? Kanskje det e håp?
Kanskje du ikkje tenker på meg heller
Men eg venter på den dagen at me e ute og går
Du bøyer deg ner og eg står på tå...

Jeg vil faktisk si at dagen har vært veldig fin. Vi har hatt mye familie på besøk, og vi har feiret dagen til lille Loke. Men vi mangler jo Loke. Hadde han vært her, hadde dagen blitt helt perfekt. Men slik ble det dessverre ikke, og vi måtte feire en bursdag uten bursdagsbarn. Vi inviterte til middag og kaker etterpå, litt som en vanlig bursdag. Vi orket ikke å lage middag til alle på denne dagen, så det ble de som meldte seg først så får heller resten få middag med oss en annen gang. Vi lagde Gresk Moussaka til middag, som er veldig godt. Det er litt som lasagne med Auberginer. Jeg hadde også bakt en bursdagskake til Himmelskatten vår. En sjokoladekake med hvit sjokolademousse til fyll. Babyen som ligger oppå var også på dåpskaken hans, vi har hatt den i fryseren.Jeg lagde også en fin bursdagskrone til skatten vår, selv om han ikke fikk bruke den. Jeg synes det var fint å lage den uansett, og tenke på hvor søt han hadde vært med den lille krona på hodet sitt.

En nydelig blomst laget av Tante May, som står oppe med graven til Loke <3

Etter at vi hadde spist kaker og snakket, for turen opp til graven, hvor vi pyntet med mange fine blomster til Lokeskatten vår. Vi satt også kronen på vingen til engelen, men jeg tok den med hjem igjen slik at jeg kan ha den her. Helt til slutt sendte vi opp en Khom Loy, som er en vakker lysdekorasjon fra Thailand. Khom Loy er en liten luftballong av rispapir, som stiger opp mot himmelen. Den var nydelig å se på.Graven til bursdagsgutten min <3

Her er en video av at vi sender opp Khom Loyen.

 Lik gjerne Jenta med det blå håret på facebook.

#englemamma #krybbedød #mamma #mammablogg #etbarnforlite #død #sorg #savn #bursdag #1år #englebursdag

3 kommentarer

Camilla

23.09.2015 kl.23:46

Fantastiske lille gutten <3 Gratulerer så mye med dagen lille venn. Så glad for at jeg fikk møte deg.

- Camilla

lisarorvik

27.09.2015 kl.18:13

Kjempe fin kake, ha en fin dag :)

sminkeentusiaster

28.09.2015 kl.11:48

så hærli og rørende <3 Gratulerer så masse.... <3 Ta gjerne en titt på vår blogg også om du vil <3

Skriv en ny kommentar

Lik meg på facebook

Følg meg på blogg.no

Instagram


 • Om meg • Skap meg ikkje om med skugge.
  Eg vil vera den eg vart.
  Eg er sorg i kvite klede,
  Eg er gleda kledd i svart.

  Skap meg ikkje om med glede,
  eg vart den eg ville bli :
  Konge i eit ukjent rike,
  Slave i mi eiga tid.
  hits