10 fordeler med å ha blått hår

Nå er det nok flere fordeler med å ikke ha blått hår, enn å ha det, så ikke ta dette innlegget så voldsomt alvorlig. Det er ment som underholdning ;)

1. Barn liker det. 

Hver gang du går på en butikk, eller et kjøpesenter kommer du til å høre; ''se mamma, ei dame med blått hår!''. Barn kommenterer ofte at det er kjempefint, og lurer på om jeg er ei ekte prinsesse siden jeg har blått hår.

2. Bekjente ser deg fra god avstand.

Du vet selv hvor frustrerende det er å gå rundt i en folkemengde for å se etter noen, og ikke se dem noen steder. Det slipper du med meg! Sjansene er store for at jeg er det mennesket med blått hår 10 meter unna.

3. Du blir glad av å se ditt eget speilbilde.

Bad hair day? Ikke nå lengre! Med en gang jeg står opp om morgenen, og ser meg selv i speilet blir jeg glad. For håret mitt er så lysende og blått, og jeg liker jo blått.

4. Du ser yngre ut enn du egentlig er.

Dette kan være både positivt og negativt, men man ser ofte yngre ut med spreke farger. Det negative er at mange ser på meg som en rebelsk tenåring når de ser meg for første gang. Ingen tipper at jeg er trebarnsmor. Jeg husker en gang for noen år siden at en voksen mann spurte meg om jeg gikk rundt slik for å være rebelsk mot foreldrene mine. Jeg svarte enkelt og greit at jeg gjorde det fordi barna mine ikke skulle bli like dømmende som han. Da ble han veldig stille.

5. Det første mennesker legger merke til, er håret ditt.

Har du stor nese? Store bryst? Stort hofteparti? Korte bein? Er det alltid det første noen legger merke til med deg? Ikke med meg! Det første noen kommentarer, det er alltid håret mitt.

6. Barna dine lærer at det er normalt å skille seg ut.

Når jeg gikk på ungdomskolen og videregående, fikk jeg daglig høre at jeg var emokid, og det hendte ofte at folk lo av meg. Jeg tror ikke mine barn kommer til å le av de som skiller seg ut når de begynner på skolen, for jeg tror at det har blitt ganske vanlig for dem.

7. Du overrasker folk.

Når noen skiller seg litt ut fra flokken, forventer man ofte at de skal være en bestemt type person. Det er nok ingen som ser for seg at jeg lever et såpass a4 liv som jeg gjør når de ser meg for første gang. Hvis jeg presenterer meg for noen for første gang, og sier at jeg er gift, tobarnsmor, bor i en standard enebolig, og studerer lærerutdanning, blir de ofte, ja. Litt paffe.

8. Folk husker deg.

Det er ikke sikkert at de husker navnet ditt, men det er stor grunn til å tro at de sier ''hun der med det blå håret''.

9.  Du får et fint kallenavn.

''Jenta med det blå håret'' lyder mye bedre ut enn ''hun der rare'', eller ''hun der med de lange beina'' og så videre.

10. Håret ditt ser alltid fint ut.

Du trenger ikke style håret ditt hver morgen for at det skal se velstelt ut. Når man har en knæsj hårfarge, er det av en eller annen grunn noe i underbevisstheten som sier oss at håret ser stelt ut. Sikkert fordi man antar at det ikke er barebare å få til blått hår.

Kunne du tenkt deg blått hår?

Lik gjerne Jenta med det blå håret på facebook.

#hår #hårfarge #klipp #mote #blå #frisør #blått #blå #turkis

7 kommentarer

birdbay

04.10.2015 kl.16:24

Sønnen min elsker blått hår:) Han har drevet å bleket det nå for å få det til:) Jeg er nok litt i eldste laget. Selv om farmoren min faktisk får blått hår av leggevannet sitt av og til:) Men du kler det godt synes jeg... Ønsker deg en fortsatt fin søndag:)
birdbay: Hehe, så gøy. Det er et styr med den blekingen, man må få det veldig lyst for å få det til. Det er faktisk en del som får blått lilla hår oppi åra, men det blir jo ganske lyst, Tusen takk, god søndag tilbake til deg <3

Maya Izabella

04.10.2015 kl.20:29

blått hår ja... Jeg synes mange kler det. Men jeg kler nesten ingen hårfarger enn min =( så uansett om jeg kunne tenke meg noe annet, så er det veldig lite som kler meg, misunner jenter som kler det meste.
Maya Izabella: Hehe, takk for det. Vi har alle hver vår smak :)

Turid

06.10.2015 kl.13:10

Så utrolig kult at du tørr å skille deg ut:D Mange gode og morsomme argumenter for å ha blått hår!
Turid: Tusen takk for det.

Silje

21.10.2015 kl.16:31

Jeg har kjempe lyst på blått hår! Men hver gang jeg har farga luggen blå, så blir den grønn i løp av bare noen dager :( Derfor jeg ikke tør å farge hele håret blått, for da blir det heeelt sikkert grønt :P

Skriv en ny kommentar

Lik meg på facebook

Følg meg på blogg.no

Instagram


 • Om meg • Skap meg ikkje om med skugge.
  Eg vil vera den eg vart.
  Eg er sorg i kvite klede,
  Eg er gleda kledd i svart.

  Skap meg ikkje om med glede,
  eg vart den eg ville bli :
  Konge i eit ukjent rike,
  Slave i mi eiga tid.
  hits