Tenn et lys idag!

En baby i en kiste, en liten engel i Himmelen. Jeg overlevde døden til mitt eget barn.

Å miste et barn er ikke en hendelse, men en lang reise som varer til den dagen man møtes igjen. 15 Oktober er en internasjonal minnedag for barn som døde tidlig i livet. Idag tenner vi en bølge av lys for barna vi mistet. Tenn et lys klokken 7 ikveld. Det er fint å huske alle de tause tsunamiene som ikke får store nyhetsoppslag, men som er like lammende for enkeltfamilier. Vi husker alle barna som ble født stille, de som vi bar men aldri fikk bli kjent med. De som vi holdt, som vi ikke fikk ta med hjem. Barna som ble med hjem, men som ikke fikk bli...

Ikveld tenner jeg et lys for lille Loke Alexander som ikke fikk bli 8 måneder gammel. Men, jeg tenner ikke bare lys for han. Jeg tenner lys for alle barna som ikke fikk leve til de ble store. Jeg tenner et lys for alle familier i sorg. Jeg tenner et lys for håp om en fremtid etter det utenkelige. Det skjer oftere en man tror, at et lite barn dør. Sammen med tusenvis av andre mennesker hjelper jeg til å tenne en bølge av lys som går jorden rundt klokken 19.00 ikveld. Bli med du også!

Årlig dør det omtrent 400 barn tidlig i livet i Norge. Dette er 400 familier i sorg, i sjokk, familier som vi glemmer. Vår familie er en av disse 400 familiene. Loke Alexanders død var ingen internasjonal katastrofe som rammet hele verden. Vi fikk ingen akutt hjelp, ingen psykologer på døren, ingen spesielle støtteordninger... Men likevel, var dette like fult verdens undergang for oss. For oss som sitter igjen, føles det som en katastrofe i like stor grad som katastrofer som rammer flere. Som om hele verden har rast sammen, selv om verden går videre uten å blunke over Loke Alexanders død. Det er utrolig bra at alle står klare når større katastrofer skjer, men jeg savner det samme når en singeltsunami rammer en familie.

I Møre og Romsdal er det ingen sorggrupper eller annen støtte for oss som mister et barn. Vi må klare oss selv. For ikke så lenge ble det omtalt i avisen at foreldre som har mistet barn kan risikere avslag på psykologhjelp. Sauebonder derimot, får tilbud om psykologhjelp etter ulveangrep. Noen uker etter at Loke Alexander døde ringte Landsforeningen Uventet Barnedød meg. I November skal vi på en saminarhelg for etterlatte foreldre med omtrent 50 andre foreldre som har mistet et barn de to siste årene. Slike tilbud som dette, betyr mye for oss etterlatte. Foreningen jobber med nødvendig sorgstøttearbeid for å få oss foreldre tilbake til hverdagen med håp, og forskning for å forebygge barnedød. 

Støtt årets Tenn et lys-aksjon! Send sms LYS til 2490 og gi 100,- kr til LUBs landsomfattende sorgstøttearbeid. På den måten hjelper du til å gi foreldre som oss de samme tilbudene som vi så sårt trenger.

 

Vi er mange som må gjennom det - du er ikke alene om å miste en fremtid med barnet ditt.

Trykk her for å lese mer om arbeidet til Landsforeningen Uventet Barnedød.

Lik gjerne Jenta med det blå håret på facebook.

#englemamma #krybbedød #mamma #mammablogg #etbarnforlite #død #sorg #savn #LUB #tennetlys #tennetlys15okt #sorgstøtte

8 kommentarer

birdbay

15.10.2015 kl.10:52

Så utrolig flott innlegg. Jeg skal tenne et lys i kveld :) Fortsatt fin dag til dere:)

Anette Mikkelsen

15.10.2015 kl.11:15

Takk for innlegget. Skal tenne masse lys i kveld >3

birdbay

15.10.2015 kl.14:35

Jeg vet ikke om du får lest kommentarene dine. Men er det greit om jeg lager en link til bloggen din i dag på min side?
birdbay: Jeg leser alle kommentarer! Men jeg bruker å svare når jeg er på datamaskinen istedet for telefon. Del gjerne, da blir jeg bare glad!

birdbay

15.10.2015 kl.15:14

Okay, da gjør jeg det:) Fortsatt fin dag til dere:)
birdbay: Tusen takk for mange flotte kommentarer, og at du tente et lys <3
Anette Mikkelsen: Tusen takk, det betyr mye for mange <3
birdbay: Kjempekjekt at du linket til meg på bloggen din, tusen takk :)

Skriv en ny kommentar

Lik meg på facebook

Følg meg på blogg.no

Instagram


 • Om meg • Skap meg ikkje om med skugge.
  Eg vil vera den eg vart.
  Eg er sorg i kvite klede,
  Eg er gleda kledd i svart.

  Skap meg ikkje om med glede,
  eg vart den eg ville bli :
  Konge i eit ukjent rike,
  Slave i mi eiga tid.
  hits