En bønn fra en gravid englemamma

Ikke tenk at vi har ''kommet oss videre'' fordi vi venter et nytt barn. Vi har ikke gått videre, vi bærer enda sorgen med oss.

Gratulerer meg ikke med at jeg snart blir tobarnsmor igjen. Jeg blir ikke tobarnsmor igjen. Jeg blir trebarnsmor.

Ikke si til meg at jeg skal ta det med ro, fordi alt kommer til å gå helt fint. Jeg har erfart at det ikke alltid går helt fint. Si heller at du ønsker at alt går godt, for det ønsker vi også.

Si ikke at det ikke går an å være så uheldig at man mister to barn. Jeg vet at livet er så meningsløst at det faktisk er mulig.

Ikke tro at jeg er så glad over det nye barnet, at jeg glemmer å sørge over Loke Alexander. Det er mer sannsynlig at jeg sørger så mye over barnet vi mistet at jeg glemmer å glede meg over det nye.

Tro ikke at et nytt barn erstatter det barnet vi mistet, det er umulig. Alle barn er unike og kan ikke byttes ut med et annet. Vi får aldri Loke Alexander tilbake.

Prøv heller å forstå at jeg ikke alltid greier å være positiv, jeg vet hvor galt det kan gå, jeg har erfart det selv. Jeg vet at en graviditet ikke alltid betyr et levende nyfødt barn, at et levende nyfødt barn ikke alltid betyr at jeg får ta barnet med hjem, at et barn jeg har tatt hjem ikke alltid betyr at barnet får bli... Du kan ikke forstå meg, men du kan høre på hva jeg har å si.

Ikke glem å snakke om Loke Alexander, husk at han enda er barnet vårt. Ikke prøv å få meg til å tenke logisk og rasjonelt, prøv heller å forstå hvorfor jeg ikke greier det, og gi meg en hånd å holde i. Prøv å forstå at jeg er glad og lei meg på samme tid, jeg er ikke bare en av delene.


Dette bildet er tatt på Fredag. Idag er jeg 18+0 dager gravid.

Dette blogginlegget er inspirert av en tekst skrevet av en annen englemamma.

Lik gjerne Jenta med det blå håret på facebook.

#gravid #mamma #englemamma #mammablogg #krybbedød #sorg #savn #baby #barn #graviditet #mammablogg

14 kommentarer

birdbay

21.10.2015 kl.16:26

Så fint skrevet. Ønsker dere alt mulig godt og masse lykke til:) Jeg forstår at det er vanskelig, men jeg kan nok ikke sette meg inn i deres situasjon , da jeg ikke har opplevd det dere har. Dette er deres historie å jeg kan bare føle med dere i sorgen. Samtidig gleden over det nye livet som er på vei:) Fortsatt fin onsdag til deg:)
birdbay: Tusen hjertelig takk for det <3 En fin Onsdag til deg også.

Stine Skodje

21.10.2015 kl.16:32

Gratulerer så mye til deg og Torbjørn :) Ønsker dere alt godt!

Gerd

21.10.2015 kl.16:41

Heile følelsesregisteret er normalt, trur eg! Og så, etter kvart: Ein veslebror eller søster til Debora og Loke Alexander kan bli fint! ❤️ Alle gode ønsker for tida framover! Klem, Gerd

sonja englemamma

21.10.2015 kl.17:39

Åh du skriver så mye bra ☺ det er som å lese det som står i hodet mitt, men når jeg skriver så står det igrunn bare krusseduller 😉
Stine Skodje: Tusen tusen takk <3
Gerd: Det har du nok rett i <3 Tusen takk for det. Klem til deg <3
sonja englemamma: <3 <3 Tusen tusen takk <3

Linda

22.10.2015 kl.00:23

Gratulerer som kommende trebarnsmamma. Dette var så utrolig kjekt å lese og må innrømme at tårene triller. Fordi det er så fint. Jeg kjenner deg jo ikke men jeg tenker masse på han jeg og. Og tenker at Loke Alexander er kjempestolt og følger med på dere alle <3 Masse klemmer
Linda: Tusen takk <3 Jeg håper at han følger med på oss og gleder seg med oss. Klem til deg også <3

Astrid Hanssen

22.10.2015 kl.17:57

Så kjekt å høre, Marte! Gratulerer så mye til deg og Torbjørn! Jeg håper dere klarer å glede dere over et nytt barn i familien midt oppi sorgen over tapet av Loke Alexander, og at dere ikke bruker all tiden deres på å bekymre dere for at det skal skje noe med dette barnet også, selv om det sikkert er vanskelig. Masse lykke til i tiden fremover. Jeg ønsker dere alt godt, og håper dere våger å tro at dette skal gå bra <3
Astrid Hanssen: Tusen takk for det <3 Vi gleder oss og sørger samtidig. Takk igjen, vi håper så mye vi kan vi også <3
Utrulig glad på dokka vegne, og for et fint innlegg. Ej unna dokke virkelig ALT godt, og ej håpe dokke etter kvart klare å glede dokke over det kommende familiemedlemmet! Dokke e by far dei sterkaste ej veit om! Stå på! <3
sandrakaggerud.com: <3 Tusen takk <3 Klem til deg <3

Skriv en ny kommentar

Lik meg på facebook

Følg meg på blogg.no

Instagram


 • Om meg • Skap meg ikkje om med skugge.
  Eg vil vera den eg vart.
  Eg er sorg i kvite klede,
  Eg er gleda kledd i svart.

  Skap meg ikkje om med glede,
  eg vart den eg ville bli :
  Konge i eit ukjent rike,
  Slave i mi eiga tid.
  hits