Å lære seg å leve med sorgen

I helgen som var, har jeg vært på en seminarhelg i Oslo for foreldre som har mistet et barn i løpet av de to siste årene. Denne muligheten fikk vi igjennom den fantastiske organisasjonen Landsforeningen Uventet Barnedød. LUB driver med sorgstøttearbeid for foreldre og pårørende som har mistet et barn, forskning for å få nedgang i barnedødelighet, spredning av kunnskap, forebygging og å skape et fellesskap for rammede. Hvis du har fått barn iløpet av de 16 siste årene, er det store sjanser for at du har fått en body med teksten ''denne siden opp'' på sykehuset. Det høres kanskje utrolig ut, men denne kampanjen har bidratt til å halvere krybdødsfallene! Dette er det LUB som står bak.

Seminaret foregikk på Soria Moria Hotell i flotte omgivelser på Holmenkollen. Nydelig hotell, flotte rom, kjempegod mat og foredragene og møtet med andre som har mistet et lite barn var givende. 73 møtte opp på dette seminaret for nylig rammene foreldre, og det var også flere på venteliste. Det sier litt om at det dessverre er flere som mister barn enn det vi tenker oss.

Vi fikk møte mange andre foreldre som har mistet et lite barn iløpet av de siste to årene. Det var godt og vondt samtidig å høre alle de forskjellige historiene. Vi fikk høre erfaringer fra andre som hadde kommet lengre i sorgprosessen om hvordan man kan ta livet tilbake og hva som kan hjelpe i sorgen, om små barn og sorg og hvordan møte barn som har mistet et søsken, om parforhold og sorgens innvirkning på samlivet, forskjellige selvhjelpmetoder mot grubling og bekymring, og om ny graviditet etter å ha mistet et barn. Det som gjorde mest inntrykk var minnestunden hvor vi tente lys og hadde musikk for barna. Alt ble så virkelig.

Jeg vil gi en stor takk til Landsforeningen Uventet Barnedød som jobber for en slik flott sak og som ga oss og mange andre foreldre mulighet til en fin og trist helg. Jeg vil oppfordre alle jeg kjenner til å støtte arbeidet deres slik at mange flere foreldre i fremtiden skal kunne få det samme gode tilbudet som vi fikk, og for at denne foreningen skal fortsette med det flotte arbeidet de gjør. Deretter vil jeg takke alle de andre flotte foreldrene jeg møtte denne helgen, det er godt å snakke med noen som har gått i samme sko som oss. Kanskje i en annen størrelse siden alle sørger forskjellig, men fortsatt, med samme sko. Jeg er evig takknemlig.

Hver eneste dag dør et lite barn i Norge. Foreldre som rammes opplever sitt verste mareritt. Landsforeningen uventet barnedød (LUB) er til stede for familiene med tilbud om sorgstøtte og hjelp. Med fortsatt forskning og tiltak for å forebygge dødfødsler og krybbedød, vil flere barn få oppleve sin første bursdag. (Landsforeningen Uventet Barnedød, hentet 18.11.2015)

 Noen bilder tatt i Oslo Sentrum før vi dro til hotellet. Vi spiste også på Peppes Pizza.Noen bilder av den nydelige utsikten fra hotellet.

Bilde av Loke Alexander under minnestunden.

Jeg droodlet visst litt på seminarheftet mitt...

Lik gjerne Jenta med det blå håret på facebook.

#englemamma #mamma #mammablogg #død #krybbedød #sorg #savn #etbarnforlite #lub #sorgstøtte #seinar #oslo #soriamoria #holmenkollen #hotell

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Lik meg på facebook

Følg meg på blogg.no

Instagram


 • Om meg • Skap meg ikkje om med skugge.
  Eg vil vera den eg vart.
  Eg er sorg i kvite klede,
  Eg er gleda kledd i svart.

  Skap meg ikkje om med glede,
  eg vart den eg ville bli :
  Konge i eit ukjent rike,
  Slave i mi eiga tid.
  hits