hits

Flink hundepasser? 🤔

Veldig bra at eg har ein så dyktig hundepasser når eg er vekke. Trur ho kosa seg 🙂

Liker du hund til kveldsmat?

Følg Turkistliv på Instagram med å trykke her!

Lik gjerne Jenta med det blå håret på facebook.

4 kommentarer

......

06.02.2018 kl.13:30

Stakkars hund.. Ikke morsomt i det hele tatt.. Skjerp deg!!
......: Trur ikke ho tok så mykje skade av 10 sekunder i ein kald steikovn :)

....

06.02.2018 kl.22:11

Tar ikke skade av 10 sekunder i kald stekeovn?

Er ikke det som er poenget, hunden har det tydelig ikke bra, ser det på kroppsspråket. Som hunde eier selv setter jeg aldri min hund inn i situasjoner der det blir ubehagelig. Å fordi du syntes det er morsomt. Finnes ikke morsomt! Du putter ikke barnet ditt i stekeovnen? Å ikke kom å si det ikke er det samme. Ett liv er ett liv. Skam deg! Å vask den ovnen!
....: No var det ikkje eg som tok bilete som det kjem fram i teksten. Kroppsspråket til Aqua er dessutan vanskeleg å tolke, då ho har ein underdanig natur og alltid går med halen imellom beina. Dette kjem mest sansynligvis frå hennar fyrste hjem, og ho er mykje meir sosial og er nesten ein anna hund no enn då ho flytta inn. Aqua har blitt ein glad og fornøyd hund, ho manglar verken mat, stell eller kjærleik. At du dømmer eit menneske du aldri har møtt ut ifrå eit bilete (som i tillegg nokon andre har sendt til meg) seier meir om deg enn om meg som hundeeier og min hunds trivsel. Kva med å heller gå inn å kommentere på dei 100vis av videoane av "snille hunder" på facebook som lar unga hoppe og styre på dei? Eller hunder som "smiler" når dei eigentleg viser missnøye? Det er verkeleg ei tikkende bombe og mislæring me burde ta tak i! I ein heilt anna grad enn eit lite, blurry bilete.

No er det ikkje noko galt med å seie ifrå om du ikkje liker noko, men eg synes du skal sjå inn i deg sjølv på måten du skriv på. Å skrive: "Unnskyld, men det ser ikkje ut som hunden trives i stekovnen. Eg synes ikkje dette er morosamt", hadde gitt ein heilt anna og truverdig effekt enn det du skriv no som heller grenser til eit angrep.

Kvardagspolitiet. Du veit godt kven eg snakkar om. Han som tuat febrilsk i bilen når du gjer ein pitteliten, ufarleg fillefeil i trafikken. Ho som himla med augonane og slenger kommentarar når ungen din gret i butikken fordi det ikkje får godteri. Dei som nesten sitt og venter på at nokon skal skrive noko lite gjennomtenkt og provoserandre på facebook, berre for å pirke på dei. Dei feilfrie og perfekte som berre MÅ "arrestere" alle andre. Det er vanskeleg for meg å forstå denne trangen til å pirke på nokon kvar gang dei gjer noko som er lite gjennomtenkt. Sanninga er, når nokon gjer noko "dumt" eller "feil", er det som regel berre snakk om gode mennesker, som ja, rett og slett gjer noko lite gjennomtenkt. Ingen gjer alt riktig heile tida. Akkurat slik som kvardagspolitiet bak fasaden. Kvardagspolitiet har lært meg mykje om kva som er "riktig" og "galt". Dei har og lært meg at det ikkje er så himla nøye. I det store og heile er det ikkje så nøye at nokon som opfatter seg sjølv som betre og meir vaksne enn meg kjem med den moralske pekefingeren sin på grunn av ein filleting.

Poenget mitt er; Det er greit å seie ifrå. Men det er ikkje nødvendig å male eit bilete av heile meg som person og min hund ut ifrå eit lite bilete. Eg har hundrevis av bilete av ein hund som vifter med halen og ligg på fanget og slapper av.

Eg velgjer å ikkje dømme deg ut ifrå 2 kommentarar og seier ikkje at du skal skjerpe deg. Men moglegvis sjå litt på korleis du trekk konklusjonar ein ikkje kan ta.

PS: Barnet mitt hadde ikkje fått plass i ein steikomn. Og dessutan, trur eg ikkje ho hadde hoppa inn i steikomnen av nysgjerrigheit når han vaska den om ho ikkje absolutt hadde lyst. Det er grunnen til at bildet blei så blurry, han ville skynte seg å ta bilete før ho hoppa ut igjen!

Ha ein fin dag vidare :)

Skriv en ny kommentar

Lik meg på facebook

Følg meg på blogg.no

Instagram


 • Om meg • Skap meg ikkje om med skugge.
  Eg vil vera den eg vart.
  Eg er sorg i kvite klede,
  Eg er gleda kledd i svart.

  Skap meg ikkje om med glede,
  eg vart den eg ville bli :
  Konge i eit ukjent rike,
  Slave i mi eiga tid.