hits

Livet uten filter

Livet er ikke retusjert.

Livet er som det er. Det finnes ingen muligheter for å legge på et perfekt filter.

Hvorfor skal alt være så perfekt og flott hele tiden? Hvorfor må vi alltid være glade? Hvorfor er det liksom ikke lov å være lei seg uten at det blir sett på som en svakhet?

Det er greit at vi kan fake skjønnheten vår med filter før vi legger ut et bilde på instagram. Men livet, derimot. Det kan ikke retusjeres. Det finnes ingen filter. Vi kan kanskje gjøre et forsøk på å legge over et filter for omverdenen, men helt til slutt lurer vi aller mest -oss selv-.

Winter forest.Instagram filter
Licensed from: kamchatka / yayimages.com

Følg Turkistliv på Instagram med å trykke her!

Lik gjerne Jenta med det blå håret på facebook.

Den skitne klesvasken

Et ungt par flyttet til et nytt nabolag. Neste morgen når de spiste frokost så kvinnen at naboen hang ut klesvasken til tørk. "Den klesvasken er ikke ren; hun vet ikke hvordan man vasker klær skikkelig. Kanskje hun skulle brukt et annet vaskemiddel". Mannen så ut vinduet og forble stille. Hver gang naboen hang klesvask ut til tørk, kom kvinnen med de samme kommentarene.

En måned senere ble kvinnen overrasket når naboen kom ut med en skinnende ren klesvask og hang den til tørk. "Se! Hun har endelig lært seg å vaske skikkelig. Lurer på hvem som har lært henne det?".

Mannen svarte; "Jeg stod opp tidlig idag og vasket vinduene".

Og slik er det også i livet. Det vi ser når vi observerer andre kommer an på klarheten i vinduet vi ser igjennom. Hvis vinduet vårt er skittent av bitterhet, sjalusi og sinne er perspektivet vårt gjerne noe annet enn virkeligheten.

Følg Turkistliv på Instagram med å trykke her!

Lik gjerne Jenta med det blå håret på facebook.


 

Ett spørsmål som forandrer måten du tenker på:

Hvilken dritt ønsker du servert på sandwichen din, og ønsker du ekstra bacon?

Nå regner jeg med at alle som leser bloggen min klør seg i hodet og tenker for seg selv at endelig har jeg mistet vettet. La meg forklare spørsmålet og hvordan dette spørsmålet er så innmari relevant når det gjelder nærmest alle aspekter i livet. Du kan stille dette spørsmålet når det gjelder vennskap, kjærlighetsforhold, jobb og karriere.

sandwich
Licensed from: phovoir / yayimages.com

Det er en liten hemmelighet som ingen lærer deg på grunnskolen:

Alt suger, av og til. Absolutt alt blir servert med en dose dritt. Det høres kanskje innmari pessimistisk ut, men det er også realistisk. Vi er alle så opptatt av å finne den perfekte jobben og det perfekte forholdet at vi glemmer at det ikke finnes. Med en gang dritten kommer, backer vi ut. Du må ofre noe for alt du ønsker å oppnå, ingenting er en dans på roser og ingenting er oppløftende hele tiden. Så spørsmålet er: Hva er du villig til å ofre? Hva er du villig til å tolerere? For å holde på det vi ønsker å oppnå, må vi klatre oss igjennom gjørma. Absolutt alt i livet krever at du ofrer noe, og hva er så bra at du er villig til å gi et offer? Hvilken dritt er det du ønsker servert på sandwichen din?

Hvis du vil bli en kunstner, men ikke orker tanken på å gå fra galleri til galleri og få nei etter nei før du lykkes, har jeg dårlige nyheter. Hvis du vil bli advokat, men ikke takler mange år på skolebenken og lange arbeidsdager, så lykke til. På samme måte kan man bruke spørsmålet i relasjoner. Alle mennesker kommer med noe godt og noe vondt. Ønsker du at sandwichen din skal komme med dritten ''eiesyke'', eller foretrekker du ''likegyldig''? Hva foretrekker du av ''emosjonelt ustabile utbrudd'' og ''dårlig kommunikasjon og undertrykte følelser''? Alt kommer med en viss dose dritt, og det vi må gjøre er å velge hvilken dritt vi vil tolerere. Hvilken sandwich er så god at du er villig til å spise dritten også?

Så, hvilken dritt ønsker DU på sandwichen din? For vi får nemlig servert en med dritt alle sammen.

Like så greit å bestille en med ekstra bacon....

Følg Turkistliv på Instagram med å trykke her!

Lik gjerne Jenta med det blå håret på facebook.

Karma - hva er det egentlig?

''You harm yourself, as dust thrown against the wind comes back to the thrower.'' -Buddha.

Karma er en tradisjon som kommer til oss fra flere religioner, og i dette innlegget kommer jeg til å snakke om hvordan jeg har lært meg å forstå begrepet. Mange missforstår konseptet og overanalyserer det, og ser på det som noe ''overnaturlig'' og ''mystisk''. Når man hører karma tenker man fort på en slags universell lov som gir oss rettferdighet og det vi fortjener. Vi kan ta et eksempel på at noen stjeler mye penger fra noen og kommer unna med det, så tenker vi at ''karma tar han til slutt''. Det vi mener med det er at vi tror at på et punkt i livet hans kommer denne rettferdighetsloven til å justere det og gi han det han fortjener tilbake helt naturlig med at noe vondt skjer med dette mennesket. At noen kommer og stjeler eiendelene hans eller noe lignende i retur 5 år senere. Dette er IKKE min oppfatning av hvordan karma fungerer, og jeg vil gjerne dele med dere mitt synspunkt og høre deres erfaringer.

Buddismen sier at hver handling du tar i livet har en konsekvens. Dårlige handlinger har naturligvis dårlige konsekvenser. Og alle konsekvenser trenger ikke å komme fra utsiden eller at noe vondt skjer i livet ditt, de verste konsekvensene skjer på innsiden. Karma er et gammelt ord, og vet du hva det egentlig betyr? Karma betyr egentlig - Handling. Karma=Handling. Livet selv er en lang oppsummering av handlinger, og hver handling kommer naturlig som konsekvens på den forrige. Gode handlinger fører til gode konsekvenser, og dårlige handlinger til dårlige konsekvenser. Så enkelt fungerer det.

Bilderesultat

Det er lett å missforstå hva som betegnes som gode og dårlige handlinger, og det er mange som ser på karma som noe overnaturlig. De ser for seg en skjeggete mann i skyene som sitter med en moralsk pekefinger og sier at ''du gjorde noe galt, derfor skal du miste jobben'', men det er ikke slik det fungerer. Det er en naturlig lov. Det er en psykologisk lov. Det er en spirituell lov. Vi i dagens samfunn missforstår også hva som er gode og dårlige handlinger, og la meg forklare hvordan jeg har forstått det. Gode handlinger = uselviske/uegoistiske handlinger. Handlinger som ikke kommer fra egoet, men fra et spirituelt nivå. Dårlige handlinger = egoistiske handlinger. Husk at det ikke finnes noen form for djevel som bestemmer eller lokker deg, og ''dårlige'' handlinger betyr ikke nødvendigvis onde handlinger. Dette er handlinger styrt av egoet, der man tenker på sine egne behov. Det handler mer om baktanker enn hva man gjør.

Hva er dårlige konsekvenser? Det er lett å tro at de verste konsekvensene kommer utenfra. At hvis man stjeler så kommer man i fengsel, for eksempel. Men karma handler mer om hva som foregår inne i hodet ditt. Det verste som kan skje er ikke i havne i fengsel. Som buddistene sier: ''Når du kaster sanden, kommer den tilbake til ansiktet ditt''. Med en gang du gjør den dårlige egoistiske handlingen lider du allerede av konsekvensen, selv om du ikke blir tatt. Selv om ingen ser deg. Selv om ingen vet det. La oss si at denne personen som stjal mye penger kom seg vekk til en tropisk øy og bor i en stor villa. Det er lett å tenke at han ''slapp unna''. Men han har ikke sluppet unna - karma har allerede tatt han. I hans hode er han et egoistisk menneske. Det er ikke slik at dette mennesket gjorde en dårlig handling, og at dette er et isolert eksempel. Nei, det som skjer her er at hans egoistiske natur får han til å gjøre egoistiske handlinger. Dette var et menneske som så for seg hvor fantastisk livet kunne vært med alle disse pengene og valgte å stjele dem. Han stjal for å gi seg selv glede og tenkte ikke på noen andre. Dette er en veldig klar egoistisk og dårlig handling - men det finnes hundrevis av dårlige og egoistiske handlinger som vi gjør i det daglige som ikke er så klare svarthvitt eksempler. Men selv om de ikke er så klare, så kommer konsekvensene til deg likevel. Og måten det kommer til deg er slik: Man kan si at denne mannen ''slapp unna'' fordi han ikke ble fengslet, og at han nå sitter i ei solseng og drikker gode drinker og røyker sigarer. Men, det er ikke scenarioet i det hele tatt. Det er ingen som bare ut av det blå stjeler haugevis med penger, det er ikke en isolert handling. Denne handlingen kommer fra at han har problemer på innsiden, og det ligger en kjede med dårlige handlinger etter hverandre. En kjede av egoisme. Og straffen, det er ikke fengsel, eller at noen roper til deg eller en bot som du får. Straffen er lidelse. Emosjonell lidelse og stress. For selv om han kom unna med det, kommer han alltid til å være redd. Han kommer alltid til å se seg over skuldra. ''Kommer de til å ta meg imorgen? Kanskje ikke?''. Han kommer også mest trolig til å føle anger og dårlig samvittighet. Det er også store grunner til å tro at han er skuffet over seg selv, for han vet at det er feil å stjele penger. Han følger ikke sine egne prinsipper og er ikke det mennesket han ønsker å være. De fleste mennesker ønsker å være gode mennesker.

''How people treat you is their karma; how you react is yours.'' -Wayne W. Dyer

Du tenker kanskje at det er jo bare å undertrykke de følelsene, og at det er ikke alle som føler seg skyldige. Og det er sant, det er fullt mulig å undertrykke følelser. Men ikke for alltid, på ett eller annet tidspunkt bobler det over. Problemet er ofte at selv om dette mennesket kanskje aldri stjeler igjen, kommer det mest sannsynlig til å fortsette å gjøre egoistiske handlinger. Mest trolig uten å engang gjenkjenne det selv. Kanskje han oppfører seg egoistisk i forholdet sitt, og forholdet blir surt på grunn av det. Kanskje han mister vennene sine fordi han handler ut av egoisme. Egoismen gjentar seg selv, og det som skal til for å bryte syklusen er selvinnsikt nok til å innse at handlingene man gjør er egoistiske. Men, det er her det stopper for de fleste, for de fleste nekter å innse at man gjør dårlige handlinger.

Vi gjør dårlige handlinger flere ganger om dagen. Eksempler er at vi blir misunnelige, kritiske, dømmende og kontrollerende. Og når vi gjør disse handlingene lider vi på grunn av det. Nøkkelen til å stoppe denne syklusen er så enkelt å gjøre oss selv mer sikre på oss selv, for disse handlingene er noe vi gjør for å beskytte og fremme oss selv. Desto sikrere vi er på oss selv, desto mindre behov har vi for å gjøre egoistiske handlinger for å fremme oss selv.

Vi sier ofte at livet er vanskelig og lurer på om det ligger en forbannelse over oss. Og livet er vanskelig for 99 prosent av befolkningen. Fordi de gjør egoistiske handlinger som gjør at de får innvendig lidelse. Karma kommer og biter dem i leggen. La oss ta et eksempel på at du blir misunnelig på en kollega som gjør det bedre enn deg. Det er ikke sikkert kollegaen engang finner ut, men du lider uansett under konsekvensene. Humøret ditt blir senket, du blir passiv-aggressiv og frekk mot han og det fører til flere egoistiske handlinger. Kanskje du kjører inn i en annen bil fordi du fokuserer på hvor sint du er på kollegaen. Kanskje du kommer hjem og kjefter opp kona di fordi du er så stresset. Eller kanskje du rett og slett også gjør det dårligere på jobb. Det hele blir liksom gjort om til en syklus med ''meg, meg, meg''.

Bilderesultat for karma buddha

Det er heller ikke alltid selve handlingen, men det som ligger bak som gjør en handling god eller dårlig. Har du noen gang gitt penger til en uteligger eller til et formål, ikke fordi du var uselvisk, men rett og slett for å kamuflere den egoistiske siden din? At du for eksempel gjør frivillig arbeid fordi det får deg til å føle deg bra med deg selv, eller fordi det gir deg et godt rykte? Vi beskytter rett og slett egoet vårt med å prøve å overbevise oss selv om at vi er gode mennesker. Du gir penger til en uteligger og tenker til deg selv innvendig ''ååå, nå var jeg snill, for et godt menneske jeg er'', og det du gjør da er å bygge opp egoet. Og det lider vi for selv om handlingen i seg selv er ''god''. Når du bygger opp egoet på denne måten, så kommer det til å følge deg. Det følger med deg i alle dine relasjoner, i jobben og i ekteskapet. Egoet du bygde opp med å gjøre frivillig arbeid imens du fortalte deg selv hvor snill du er imens du klappa deg selv på ryggen kommer til å følge deg.

Hvis man havner i en slik syklus er konsekvensen på lang sikt helvete. Og da mener jeg ikke helvete som i et flammende afterlife. Jeg mener helvete på jorden. Man er ikke i stand til å leve et lykkelig liv, rett og slett. Det blir umulig å få ro i sjelen fordi man er stressa og nervøs hele tiden og man er alltid i hemmelighet sint på noen. Hovedproblemet er at vi ikke takler å høre det, fordi vi er så opptatt med å beskytte egoet vårt at vi ikke vil innse hva vi holder på med.

...Hva er dine tanker om temaet?

Følg Turkistliv på Instagram med å trykke her!

Lik gjerne Jenta med det blå håret på facebook.

Hva er å være lykkelig?

Det høres kanskje utrolig rart ut for dere, men hadde ikke Loke Alexander dødd, hadde jeg aldri klart å bli lykkelig.

Jeg regner med at alle dere som leser dette sitter med et stort spørsmålstegn og klør dere i hodet. Jeg kan prøve å forklare, men det er ikke sikkert jeg får det til. Selvfølgelig er det å finne min vesle babygutt død og gravlegge han det vondeste jeg noengang har opplevd, uten tvil. En større smerte har jeg hverken før eller siden kjent på. Men, det har satt alt i perspektiv. Når det skjer noe negativt i livet mitt trekker jeg på skuldrene for jeg vet hvor mye verre det kunne ha vært. Før var jeg en av de som aldri fikk ro, og aldri fikk nok uansett hvor mye jeg hadde. Slik som vi alle egentlig er. Jeg hadde det helt OK, men jeg var så naiv og forstod bare ikke. Jeg fløyt med på autopilot. Husker godt når vi satt i legebilen på vei til sykehuset at jeg tenkte ''vær så snill, la gutten min overleve. Jeg vil aldri ta noe for gitt igjen''. Men, sannheten er, hadde han overlevd hadde jeg forandret tankegangen min for noen måneder. Når han døde forandret jeg den for en livstid. Lokes død er det verste, men også det beste som har skjedd meg. Er det ikke utrolig rart?

Jeg tror at hovedgrunnen til at jeg er lykkelig er at jeg velger å være det. Istedet for fokusere på det vonde, fokuserer jeg på det gode. Det er nøkkelen. Livet slår meg i bakken gang etter gang, men jeg velger å reise meg selv opp igjen og gå fremover. Noe som også har vært et viktig redskap for meg, er å ikke legge for mye ansvar på andre. Det er bare jeg som kan gjøre meg lykkelig. Veldig få hadde taklet like bra å gå i mine sko. Det lureste jeg har gjort er å aldri føle meg selv som noe offer. Selv om andre kanskje synes synd i meg, synes jeg ikke synd i meg selv.

Hva er egentlig lykke? Når vi hører ordet lykke, tenker vi ofte på glade mennesker med bekymringsløse liv. Stemmer dette? Siden mitt liv ikke er bekymringsløst, er jeg da dømt til å være ulykkelig? Når jeg ser for meg et lykkelig liv, ser jeg heller for meg et tilfredsstillende liv. Det er tvilsomt at et liv uten bekymringer og vanskeligheter hadde vært tilfredsstillende. Det handler om hvor tilfreds man er med livet som helhet. Livet kan inneholde en overvekt av tunge stunder kontra gode, så lenge livet som en helhet oppfattes som positivt. Man kan nyte en bilferie med familien, til tross for hylende barn i baksetet og vonde bein etter turen. Man kan nyte en fjelltur, til tross for gnagsår og styrtregn. Et bedre ord for lykke hadde kanskje vært livstilfredsstillhet.

Vi velger selv hva som definerer lykke for oss.

Torvald: «Har du ikke vært lykkelig her?» Nora: «Nei, det har jeg aldri vært. Jeg trodde det; men jeg har aldri vært det; bare lystig.» - Ibsen, Et dukkehjem.

Følg Turkistliv på Instagram med å trykke her!

Lik gjerne Jenta med det blå håret på facebook.

Lotusblomsten

Mange sier at Lotusblomsten er den vakreste og mest utrolige blomsten som finnes på jorden. Det som er så morsomt, er at den vokser opp av den stygge og skitne sumpen. Opp fra sumpen og gjørma vokser en av de vakreste blomstene som finnes. Hvite, rene og blekrosa blomster, opp av grumsete vann. Det vokser ikke Lotusblomster opp fra engene, i velstelte hager, i blomsterbed eller i parker. Bare opp fra sumpen kan denne blomsten dukke opp.

Slik er det gjerne med oss mennesker også. Alle dine tidligere erfaringer, de vanskelige tidene, dine tap og konflikter er nødvendig for at du skal vokse opp fra gjørma for å blomstre. Vi trenger disse situasjonene for å presse oss selv til å bli den beste utgaven av oss selv. Ikke gi opp, fortsett å vokse, for til slutt vokser du ut igjennom sumpen og blomstrer som aldri før.

Lotus
Licensed from: kamchatka / yayimages.com

Beklager for at jeg ikke har blogget på lenge, det er mye som skjer i livet mitt og jeg kommer snart enda sterkere tilbake.

Følg Turkistliv på Instagram med å trykke her!

Lik gjerne Jenta med det blå håret på facebook.

Alle mennesker dør, men ikke alle lever

Det ble gjort en studie på 100 eldre mennesker som var nær døden hvor de ble spurt om å reflektere over hva de angrer mest på i livet. Svaret er egentlig ikke overraskende - de angret ikke mest på at de ikke satset godt nok på jobben eller handlet mer fornuftig i livet. Nesten alle angret mest på noe som handler om sjanser de ikke tok - ikke noe dumt de hadde gjort. At de ikke gjorde mer for barna sine, at de ga opp for fort, at de ikke satset alt de hadde når de hadde sjansen. Risikoene de ikke turte å ta i redsel for å feile. La meg spørre deg: Ønsker du at dine siste ord skal være: ''Hvis jeg bare....''?

Jeg tror at dette er noe vi alle er fullt klar over - men vi tar det bare som fine filosofiske ord, og tar det aldri helt inn til oss.

Hvorfor eksisterer du? Er livet konstruert for at du skal våkne opp, dra på jobb, komme hjem og betale regninger?

Jeg kom over en interessant artikkel her en dag. Til tross for at jeg (og sikkert mange andre med meg) er livredd for å være oppe i luften i et fly, er det statistisk sett mye tryggere for et fly å være oppe i luften enn nede på bakken. På bakken begynner flyet å bli utslitt, få funksjonsfeil og ruste, mye raskere enn det noen gang hadde gjort oppe i luften. Det gir mening, fly var tross alt skapt for å være i skyene, ikke for å stå på bakken. Og hvert menneske vi møter, er skapt for å leve ut livet sitt, og bruke det potensialet det har. Vi er livredde for å fly fordi vi er livredde for at flyet skal styrte, når sannheten er at det er større sjanse for at noe skal gå galt på bakken. På samme måte er vi redde for å satse på det viktige i livet, fordi vi er redd for at det skal feile. Men, sannheter er: Hvis vi ikke satser går det galt uansett. Kanskje er det største tapet man kan ha å leve hele livet sitt på bakken uten å ta av?

life quote. Inspirational quote. Motivational.
Licensed from: PENCHAN / yayimages.com

Det finnes noe som tar flere liv enn noen form for sykdom eller ulykke. Redsel og tvil. Disse to alene har knust flere liv enn nederlag og feilsteg noen gang har drømt om. Husk at det ikke finnes noen lette fjell å klatre, og desto høyere fjellet er desto vanskeligere og lengre er veien. Du velger selv hvilken smerte du vil ha. Smerten du får på veien til suksess, eller smerten du får av angeren på at du aldri prøvde.

Vil du ha et tips? Følg hjertet ditt, ikke hodet. Hvis noe føles riktig, er det som oftest det. Hvis noe føles feil, stemmer som regel det også. Ikke la deg selv bli definert av fortiden din, du er født på ny for hvert sekund som kommer. Lev livet ditt. . Du må handle før det er for sent, for det finnes ingenting som heter overtid i livet.

Du kan ikke gå tilbake for å lage en ny begynnelse, men du kan starte nå og lage en helt perfekt slutt.

The 25 Biggest Regrets In Life. What Are Yours?

Følg Turkistliv på Instagram med å trykke her!

Lik gjerne Jenta med det blå håret på facebook.

#mamma #anger #livet #filosofi #død #døden

Hvis du skulle dø idag...

12 spørsmål å tenke over, svar på dem hvis du vil.

 

1. Hvis du skulle dø i dag, ville du enkelt å greit slutte å eksistere?

Mitt svar ville vært nei.

2. Hvis du skulle dø i dag, og du våknet, hva ville din første tanke vært?

Endelig.

3. Hvis du skulle dø i dag, og du våknet, og foran deg stod det som du kunne tenkt var skaperen, som ventet på at du skulle introdusere deg selv, hva ville du sagt?

Jeg vet du vet hvem jeg er. Jeg vet hvem du er, men jeg kjenner deg ikke som noe navn. Min tanke i livet, var at du er den samme uansett hvilken religion man tilhører, og hva man kaller deg. Jeg ser heller på deg som en kraft, den i livet vi kaller for kjærlighet. Vilje kan få oss til å gjøre mye, men bare kjærlighet kan få oss til å gjøre det umulige. Og hva virker mer logisk en at rett og slett kjærlighet er det som styrer oss og gir oss lærdom. Jeg har ventet på denne dagen, og jeg håper at jeg har gjort det som var påtenkt at jeg skulle. Jeg vet at jeg har gjort mye galt, men jeg håper det gode kan veie opp for dette, og at jeg har gitt mer glede til de rundt meg en negativitet.

4. Hvis du skulle dø i dag, og du våknet, og foran deg stod noen du i livet har elsket veldig høyt, hva ville vært det første du hadde sagt?

Kjære lillebror. Jeg har savnet deg slik. Men jeg har på en merkelig måte greid å gi slipp på ''egoismen'' av å savne deg, for du er heldig som kom på et bedre sted før meg. Det har vert tungt å leve uten deg, men jeg vet at det er verre for oss som har vært på jorden uten deg, en det har vært for deg. Vi ville jo så gjerne ha deg her med oss, men det er jo bare vårt behov. Jeg vet ikke hvorfor, men kanskje det var ditt behov å gå videre allerede, kanskje for å gi oss den lærdommen du ga oss når du dro. Takk for alt du lærte oss, for å ta vare på det korte livet vi har er viktig. Jeg var lykkelig, lykkeligere en jeg noen gang har vært, når du var her med oss. Men jeg var likevel ''stresset'' og fikk aldri ro. Jeg måtte sikre meg at eksamener gikk bra, finne en egnet bolig, holde alt ryddig, og så videre, så dagene bare fløy av sted. Du lærte meg, selv om jeg brukte mye tid på deg og koste meg, at jeg heller burde ta livet med ro og la ting skje når det skjedde. Den dagen du dro, var ingenting av dette så nøye, og jeg så alt i et bredere perspektiv. Å være perfekt hadde ingenting å si, for det blir man aldri selv om man har et plettfritt hjem og får en god utdannelse. Det er viktigere å være lykkelig med det man har.

5. Hvis dø skulle du i dag, og du våknet, og en stemme spurte ''Er du sint på meg?'', hva ville du sagt?

Jeg var sint på deg, men jeg er ikke sikker på om det var på deg. Jeg ville heller sagt at jeg var sint på grunn av min mangel på forståelse for deg. Det er vanskelig å forstå alt som er urettferdig i verden. Men når jeg begynte å se naturen og gangen i alt som skjer over alt, ble sinnet til lærdom, og lærdommen til forståelse.

Death standing with scythe on handLicensed from: Risto0 / yayimages.com

6. Hvis du skulle dø i dag, og du våknet, og en stemme ga deg valget om å dra, eller å bli, imot at du manglet alt du hadde blitt kjent med i din tidligere inkarnasjon, ville du blitt?

Nei. Jeg ville heller hatt alle minnene og opplevelsene jeg har hatt i livet med meg i evigheten, en å gi slipp på dem og leve for all tid.

7. Hvis du skulle dø i dag, og du våknet, og en stemme sa at du måtte forklare meningen i livet med en setning, hva ville du sagt?

Vær forandringen du ønsker å se i verden.

8. Hvis du skulle dø i dag, og du våknet, og en stemme spurte deg på en skala fra 1-10, på hvor sikker du var på at du ville våkne her, hva ville din rangering vært?

5

9. Hvis du skulle dø i dag, og du våknet, og en stemme spurte deg ''Vet du navnet til den som styrer?'', hva ville du svart?

Jeg.

10. Hvis du skulle dø i dag, og du våknet, og du fikk sjansen til å møte 3 mennesker fra hvilket som helst tidsrom i historien, hvem ville du valg?

Debora, en siste gang før jeg dro, Jesus, og Vincent van Gogh. Lillebror vil jeg møte dit jeg havner etterpå, det er jeg sikker på.

11. Hvis du skulle dø i dag, og du våknet, følte et nærvær, og når du snudde deg satt der noen spørrende, som også akkurat hadde dødd og våknet, hva ville du sagt til vedkommende?

Jeg var her først.

12. Hvis du skulle dø i dag, og du ikke våknet.....

Det ville virke litt bortkastet, synes du ikke? At den mest ulogiske, irrasjonelle, dysfunksjonelle, selvtilintetgjørende, giftige og destruktive arten på planeten, ikke serverer noe som helst funksjonelt formål? Og hvorfor, hvorfor i alle dager, i det enorme universet med harmonier og logikk, ville denne arten finnes? Den eneste logiske konklusjonen, vil for meg være, at den finnes på grunn av begynnelsen på en større åndelig utvikling.

 Lik gjerne Jenta med det blå håret på facebook.

#død #døden #filosofi #eksistens

Les mer i arkivet » Mars 2018 » Februar 2018 » Januar 2018

Lik meg på facebook


Følg meg på blogg.no

Instagram


 • Om meg • Skap meg ikkje om med skugge.
  Eg vil vera den eg vart.
  Eg er sorg i kvite klede,
  Eg er gleda kledd i svart.

  Skap meg ikkje om med glede,
  eg vart den eg ville bli :
  Konge i eit ukjent rike,
  Slave i mi eiga tid.