Hjelp lille Jessica å gå

Trykk her for å kome til facebooksida ''Hjelp lille Jessica''.

Ein venn av meg, Daniel Felipe, er adoptert og fekk møte sin biologiske familie for fyrste gong no i September-Oktober. Det har vore ein lang reise for han før han fekk møte dei no i år.

Eine niesa hans, Jessica, har klumpfot og klarer ikkje å gå. Familien må bære ho, og ho kan ikkje springe rundt og leike slik som andre born gjer. Når dei dro til legen med ho var det einaste dei gjorde å gje ho litt gips på foten, noko som selvfølgeleg ikkje hjalp.

Heilt sida han kom heim att til Noreg har han hatt ein stor klump i onkel-hjartet sitt. Han ynskjer å gjere alt han kan slik at Jessica får den hjelpa ho treng og fortjenar, slik at ho kan gå på begge beina sine og leve som eit normalt born. Eg tenkjer at dette er eit flott intiativ og eg skriv difor dette blogginnlegget for å spre ordet. Eg håper at dokker og tenkjer at dette er ein sak dere vil støtte. Målet er å samle inn nok penger til ein operasjon og hjelp til å kunne gå.

Eg håper at dokker som les dette går inn på facebooksida hans og lika, og fylgjer med når han etter kvart kjem med meir informasjon. Eg legg og med ein video av Jessica under slik at dokker kan sjå kor stort problemet med føttane hinnar er.

Alle born fortjenar ein framtid.

Følg Turkistliv på Instagram med å trykke her!

Lik gjerne Jenta med det blå håret på facebook.

De paradoksale bud:

magnolia

1. Mennesker er ulogiske, urimelige og selvsentrerte.

Elsk dem likevel.

 

2. Hvis du gjør noe godt, vil andre mennesker beskylde deg for egoistiske baktanker.

Gjør noe godt likevel.

 

3. Hvis du har suksess, vil du vinne falske venner og sanne fiender.

Jobb for suksess likevel.

 

4. De gode gjerningene du gjør idag, vil være glemt imorgen.

Gjør gode gjerninger likevel.

 

5. Ærlighet og oppriktighet gjør deg sårbar.

Vær ærlig og oppriktig likevel.

 

6. De største menn og kvinner, med de største ideer kan bli skutt ned av de minste menn og kvinner med de minste sinn.

Tenk stort likevel.

 

7. Folk foretrekker de svake, men følger bare de sterke.

Kjemp for de svake likevel.

 

8. Det som du bruker år på å bygge, kan bli ødelagt over natten.

Bygg likevel.

 

9. Mennesker som virkelig har behov for hjelp, kan finne på å angripe deg hvis du hjelper dem.

Hjelp dem likevel.

 

10. Gi verden det beste du har, og du vil bli forsøkt steinet.

Gi verden det beste du har likevel!

 

Følg Turkistliv på Instagram med å trykke her!

Lik gjerne Jenta med det blå håret på facebook.

#deparadoksalebud #paradoksalebud #kentmkeith #theparadoxicalcommandments #paradoxicalcommandments

Jenteaksjonen 2015!

Plan Norge pleier årlig å ha en egen ''Jenteaksjon'', og nå er det igang for 2015. Jenteaksjonen blir alltid arrangert med tanke på FNs internasjonale jentedag den 11 Oktober. Jeg tenker meg at alle husker fjorårets aksjon, der fokuset var barnebryllup, som ble sterkt illustrert med vesle Thea som skulle gifte seg med 37 år gamle geir. Dette året setter Plan Norge fokus på overgrep og vold mot unge jenter på skolen og skoleveien.

Dette bildet er et illustrasjonsbilde fra Plan Norge, og modellen er kjent med kampanjens formål.

Visste du at fire jenter blir utsatt for vold, trakassering og overgrep på skoleveien eller på skolen i sekundet? Dette er 300.000 jenter hver eneste dag, bare på skolen eller på skoleveien (i tillegg til dette antas mørketallene å være enda større). Dette fører til at mange jenter slutter på skolen, for skolen blir rett og slett et utrygt sted å være. Der barn ikke har det bra, er det jentene som har det verst. Overgriperne er både medelever, lærere og folk i lokalsamfunnet -  og det skjer hele tiden, og overalt. Grunnen til overgrepene og trakasseringen er den underliggende troen på at jenter er mindre verdt en gutter - noe som selvfølgelig ikke stemmer. Fattigdom, lavt utdanningsnivå, arbeidsløshet og rus blant menn er noen av risikofaktorene for trakassering, vold og overgrep mot kvinner.

Du lurer sikkert på hva lille du kan gjøre for å bedre jenters hverdag, og hvordan din stemme skal ha noe å si i den store helheten. Hvis vi står sammen og viser at vi forsvarer jenters rettigheter, signaliserer vi for politikere verden over at vi ønsker en endring. Og etter flere som strekker ut en hånd, jo flere vil fortsette å strekke ut hender. 

Dette kan du gjøre:

-Vedta ''MIN LOV''. Plan Norge har dette året laget en egen nettside, der man kan vedta loven om jenters rettigheter. Da viser du for verden at du støtter jenters rettigheter, og oppfordrer andre og politikere til å gjøre det samme. Du kan vedta ''MIN LOV'' nederst på blogginnlegget.

- Snakk med familie og venner om vold mot jenter. Del faktaopplysninger, be dem om å dele informasjonen videre, og be dem om å støtte Plan Norges arbeid.

- Del dette innlegget med de du kjenner, og skriv et eget innlegg hvis du blogger selv. Jeg har erfart at innlegg sprer seg utrolig langt på sosiale medier. Et av de mest populære innleggene på bloggen min har hatt en rekkevidde på over 17.700 på facebook alene, og det, det er utrolig. Sosiale medier er en effektiv måte å nå ut til flere mennesker på.

- Bli jentefadder. Dette er noe jeg skulle gjort for lenge siden, men jeg gjorde det ikke før idag. Jeg har valgt å være fadder til ei jente i aldersgruppen 0-5 år. Jeg valgte noen i Deboras aldersgruppe, slik at hun kan få være med på dette og relatere seg til barnet. Da er det enklere å lære henne hvor heldige vi er som bor i Norge, og hvordan mange andre barn i verden har det. Det er noe jeg tror er veldig viktig når man har barn. Å være Plan Fadder koster 9 kroner dagen, og gjør en stor forskjell for de barna de gjelder. Det gir deg også en unik mulighet til å lære om andre kulturer, da du kan skrive brev med fadderbarnet ditt.

- Han tvang meg til å ha sex. Etter dette måtte jeg slutte på skolen. Da var jeg 14 år. 

- Jane (15) Zimbabwe

Vi er alle likeverdige, er like mye verdt, og vi burde alle behandles likt. Jeg har tatt et valg, jeg har tatt et standpunkt. Gjør det du også!

En video fra jenteaksjonen fra 2014:

Kilde: Plan Norges nettsider.

Lik gjerne Jenta med det blå håret på facebook.

#minlov #jenteaksjonen #kvinnersrettigheter #plan #plannorge #blifadder #planfadder #jentedagen #kvinnedagen

#minlovblogg

Over 13.000,- kroner til Lokes bursdag!

Det er en glede å meddele at vi til sammen har samlet inn over 13.000 kroner til Redd Barnas arbeid, til Loke Alexanders bursdag. Mye mer en forventet! Jeg skulle så gjerne takket hver eneste en av dere som har bidratt både med å donere, dele innsamlingen og spre ordet. Men, som dere sikkert skjønner, blir det en del. Og siden en stor andel av giverne er anonyme, er det jo helt umulig. Iallefall, tusen takk! Dere vet hvem dere er.

Trykk her for å komme til innsamlingen og lese alle de flotte kommentarene som ble lagt igjen på innsamlingssiden.

Jeg heter Loke Alexander, og selv om livet mitt ble veldig kort, hadde jeg det veldig godt. Dessverre, er det ikke alle barn som har det like godt som jeg hadde det. Verden er full av elendighet, og vi små som er født i Norge har vært veldig heldige. Den 23.09.2015 er min første bursdag, og jeg skulle fått bursdagskake og krone. Men jeg har ikke behov for noen bursdagskake og krone lengre, og heller ingen bursdagsgaver. Mitt ønske, uansett hvor jeg er, er at alle barn skal få en like god og trygg barndom som jeg hadde de 7 månedene jeg var på jorden. Selv om det målet er urealistisk, så vil jeg gjerne at dere støtter en god sak til bursdagen min, slik at andre barn kan få en bedre hverdag.

''Jeg folder mine hender små
i takk og bønn til deg.
La alle barn i verden få
det like godt som jeg.''

Tenk at ingen visste hvor godt denne bodyen passet deg. For Loke Alexander er jo litt av en superhelt allerede. 10.000,- kroner er nemlig skolegang for 33 barn i Uganda, for et helt år. Dette inkluderer blant annet sko, uniformer, bøker, skolesekk, lunchboks og vannflaske til hvert enkelt av disse barna.

Jeg vurderer sterkt å lage en ny innsamling til Desember, som en julegave for Loke Alexander. Hva tenker du om det?

Lik gjerne Jenta med det blå håret på facebook.

#englemamma #mamma #mammablogg #krybbedød #reddbarna #innsamling #fred #krig #verden #barn #nød #sult

Lokes bursdagsgave

Trykk her for å komme til innsamlingen.

Loke Alexander har snart bursdag. Og jeg kom på en fin tanke, for dagen hans blir selvfølgelig ikke glemt. Jeg er sikker på at hvor hen Loke er, er hans største ønske at alle barn i verden skal få det like fint som han hadde det den korte tiden han hadde på jorden. Derfor har jeg startet en innsamling som slutter på 1-årsdagen til Loke Alexander. Jeg har satt et ganske urealistisk mål på 3000 kr, men å samle inn så mye hadde vært mye mer en forventet. Alle pengene går til sin helhet til Redd Barnas arbeid verden over, og de hjelper der nøden er størst på akkurat det tidspunktet. De kjemper for at barn skal ha alle rettighetene sine, uavhengig av hvor i verden de bor. De fokuserer ekstra på grupper som er spesielt utsatte, som er barn fra minioritetsgrupper, barn i konflikt- og krigsområder, barn med funksjonshemninger og jenter.

Det er kanskje noen som synes det er snålt at jeg samler inn penger til Loke Alexanders bursdag for et godt formål, men jeg har et slikt behov for at livet hans skal ha betydd noe. Jeg vet allerede at Lokegutten har betydd mye for mange, også de som aldri har møtt han igjennom bloggen. Det var noen som kommenterte hvor passende det var at han hadde en body der det stod ''Future SuperHero'' på seg, fordi det jeg skriver og måten jeg skriver det på kommer til å treffe noen som virkelig trenger det en dag. Og at det kanskje gjør Loke til en slags superhelt. Jeg har også lyst at bursdagen hans ikke bare skal være noe trist. Jeg kjenner at jeg gruer meg til en bursdag uten et barn. Og jeg vil så gjerne gi han en gave. Så hva hadde vel vært en bedre gave en å gi en gave til barn som ikke har det så bra.

Del gjerne dette innlegget, eller selve innsamlingen på facebook eller andre medier. Og doner selvfølgelig gjerne, selv om det er så lite som 10 kroner.

Jeg heter Loke Alexander, og selv om livet mitt ble veldig kort, hadde jeg det veldig godt. Dessverre, er det ikke alle barn som har det like godt som jeg hadde det. Verden er full av elendighet, og vi små som er født i Norge har vært veldig heldige. Den 23.09.2015 er min første bursdag, og jeg skulle fått bursdagskake og krone. Men jeg har ikke behov for noen bursdagskake og krone lengre, og heller ingen bursdagsgaver. Mitt ønske, uansett hvor jeg er, er at alle barn skal få en like god og trygg barndom som jeg hadde de 7 månedene jeg var på jorden. Selv om det målet er urealistisk, så vil jeg gjerne at dere støtter en god sak til bursdagen min, slik at andre barn kan få en bedre hverdag.

''Jeg folder mine hender små
i takk og bønn til deg.
La alle barn i verden få
det like godt som jeg.''

En liten, lykkelig gutt som hadde alt han trengte. -Og litt til-.

Lik gjerne Jenta med det blå håret på facebook.

#englemamma #mamma #mammablogg #krybbedød #reddbarna #innsamling #fred #krig #verden #barn #nød #sult

Du må ikke sove!

De sakene vi brenner for, er ofte de vi blir mest påvirket av. Alt som virker ''langt vekke'' eller som vi ikke kan sette oss inn i, bryr vi oss svært lite om. Foreldre til hjertesyke barn, samler inn penger for forskning til hjertesykdommer. De som har kreftsyke foreldre, støtter kreftforeningen. De som har barn som døde i krybbedød, støtter landsforeningen for uventet barnedød. De med psykiske problemer, støtter mental helse. Katastrofer i andre land, bryr vi oss lite om - men den 22. Juli 2011 sitter for alltid brent i alle nordmenns hjerter. Og selvfølgelig skal denne datoen sette avtrykk, uten tvil. Alt jeg tenker på er at vi virker nesten likegyldige til alle katastrofene andre steder i verden. Listen er lang. På en måte er det forståelig, og det er jo bra at man støtter organisasjoner. Men jeg synes det er litt trist, at det virker nesten som, det eneste vi bryr oss om er det som påvirker oss selv direkte. Jeg kjenner så godt igjen ordene til Arnulf Øverland- ''Du skal ikke tåle så inderlig vel, den urett som ikke rammer deg selv''.

Vi glemmer alle de fattige i verden, som såvidt har klær å gå i. Vi glemmer de sultne barna i Afrika uten tilgang til mat. 768 MILLIONER mennesker lever uten tilgang til rent vann. Vann, som vi tar som en selvfølge. Vi kan selvfølgelig ikke bry oss om alt og alle i verden, men det skader ikke å prøve. Det skader iallefall ikke å se lengre en det som påvirker oss selv direkte. Det høres kanskje helt utrolig ut, men noe døden til Loke Alexander har lært meg er at jeg er heldig. I noen land er et å miste et barn ''helt normalt''. Selvfølgelig like vondt for foreldre - men for lokalsamfunnet er det helt vanlig at det skjer. Visste du at de 10 prosent rikeste i verden, kontrollerer 87 prosent av verdens rikdom? Den 1 prosent rikeste i hele verden, kontrollerer sjokkerende 50 prosent av verdens ressurser. Til kontrast kontrollerer de 50 prosent fattigste bare 1 prosent av verdens ressurser.

Christmas Peace Dove Silhouette

Licensed from: jpldesigns / yayimages.com

 

Du må ikke sove.

Jeg våknet en natt av en underlig drøm,
det var som en stemme talte til mig,
fjern som en underjordisk strøm -
og jeg reiste mig op: Hvad er det du vil mig?

- Du må ikke sove! Du må ikke sove!
Du må ikke tro, at du bare har drømt!
Igår blev jeg dømt.
I natt har de reist skafottet i gården.
De henter mig klokken fem imorgen!

Hele kjelleren her er full,
og alle kaserner har kjeller ved kjeller.
Vi ligger og venter i stenkolde celler,
vi ligger og råtner i mørke hull!

Vi vet ikke selv, hvad vi ligger og venter,
og hvem der kan bli den neste, de henter.
Vi stønner, vi skriker - men kan dere høre?
Kan dere absolutt ingenting gjøre?

Ingen får se oss.
Ingen får vite, hvad der skal skje oss.
Ennu mer:
Ingen kan tro, hvad her daglig skjer!

Du mener, det kan ikke være sant,
så onde kan ikke mennesker være.
Der fins da vel skikkelig folk iblandt?
Bror, du har ennu meget å lære!

child's dirty feetLicensed from: ievavincer / yayimages.com

Man sa: Du skal gi ditt liv, om det kreves.
Og nu har vi gitt det - forgjeves, forgjeves!
Verden har glemt oss! Vi er bedratt!
Du må ikke sove mer i natt!

Du må ikke gå til ditt kjøpmannskap
og tenke på hvad der gir vinning og tap!
Du må ikke skylde på aker og fe
og at du har mer enn nok med det!

Du må ikke sitte trygt i ditt hjem
og si: Det er sørgelig, stakkars dem!
Du må ikke tåle så inderlig vel
den urett som ikke rammer dig selv!

Jeg roper med siste pust av min stemme:
Du har ikke lov til å gå der og glemme!

Tilgi dem ikke; de vet hvad de gjør!
De puster på hatets og ondskapens glør!
De liker å drepe, de frydes ved jammer,
de ønsker å se vår verden i flammer!
De ønsker å drukne oss alle i blod!
Tror du det ikke? Du vet det jo!

Du vet jo, at skolebarn er soldater,
som stimer med sang over torv og gater,
og opglødd av mødrenes fromme svig,
vil verge sitt land og vil gå i krig!

Du kjenner det nedrige folkebedrag
med heltemot og med tro og ære -
du vet, at en helt, det vil barnet være,
du vet, han vil vifte med sabel og flag!

Shanty townLicensed from: Daniel_Wiedemann / yayimages.com

Og så skal han ut i en skur av stål
og henge igjen i en piggtrådsvase
og råtne for Hitlers ariske rase!
Du vet, det er menneskets mening og mål!

Jeg skjønte det ikke. Nu er det for sent.
Min dom er rettferdig. Min straff er fortjent.
jeg trodde på fremgang, jeg trodde på fred,
på arbeid, på samhold, på kjærlighet!
Men den som ikke vil dø i en flokk
får prøve alene, på bøddelens blokk!

Jeg roper i mørket - å, kunde du høre!
Der er en eneste ting å gjøre:
Verg dig, mens du har frie hender!
Frels dine barn! Europa brenner!


Jeg skaket av frost. Jeg fikk på mig klær.
Ute var glitrende stjernevær.
Bare en ulmende stripe i øst
varslet det samme som drømmens røst:

Dagen bakenom jordens rand
steg med et skjær av blod og brand,
steg med en angst så åndeløs,
at det var som om selve stjernene frøs!

Jeg tenkte: Nu er det noget som hender. -
Vår tid er forbi - Europa brenner!

Children in PovertyLicensed from: thefinalmiracle / yayimages.com

-Arnulf Øverland

Lik gjerne Jenta med det blå håret på facebook.

#fattigdom #rikdom #urettferdighet #fred #katastrofe #barnedød #du #må #ikke #sove #arnulf #øverland #sult #krise #tragedie #worldpeace

 

Les mer i arkivet » Oktober 2017 » September 2017 » August 2017

Lik meg på facebook


Følg meg på blogg.no

Instagram


 • Om meg • Skap meg ikkje om med skugge.
  Eg vil vera den eg vart.
  Eg er sorg i kvite klede,
  Eg er gleda kledd i svart.

  Skap meg ikkje om med glede,
  eg vart den eg ville bli :
  Konge i eit ukjent rike,
  Slave i mi eiga tid.
  hits