Gravidfotografering

En bønn fra en gravid englemamma

Ikke tenk at vi har ''kommet oss videre'' fordi vi venter et nytt barn. Vi har ikke gått videre, vi bærer enda sorgen med oss.

Gratulerer meg ikke med at jeg snart blir tobarnsmor igjen. Jeg blir ikke tobarnsmor igjen. Jeg blir trebarnsmor.

Ikke si til meg at jeg skal ta det med ro, fordi alt kommer til å gå helt fint. Jeg har erfart at det ikke alltid går helt fint. Si heller at du ønsker at alt går godt, for det ønsker vi også.

Si ikke at det ikke går an å være så uheldig at man mister to barn. Jeg vet at livet er så meningsløst at det faktisk er mulig.

Ikke tro at jeg er så glad over det nye barnet, at jeg glemmer å sørge over Loke Alexander. Det er mer sannsynlig at jeg sørger så mye over barnet vi mistet at jeg glemmer å glede meg over det nye.

Tro ikke at et nytt barn erstatter det barnet vi mistet, det er umulig. Alle barn er unike og kan ikke byttes ut med et annet. Vi får aldri Loke Alexander tilbake.

Prøv heller å forstå at jeg ikke alltid greier å være positiv, jeg vet hvor galt det kan gå, jeg har erfart det selv. Jeg vet at en graviditet ikke alltid betyr et levende nyfødt barn, at et levende nyfødt barn ikke alltid betyr at jeg får ta barnet med hjem, at et barn jeg har tatt hjem ikke alltid betyr at barnet får bli... Du kan ikke forstå meg, men du kan høre på hva jeg har å si.

Ikke glem å snakke om Loke Alexander, husk at han enda er barnet vårt. Ikke prøv å få meg til å tenke logisk og rasjonelt, prøv heller å forstå hvorfor jeg ikke greier det, og gi meg en hånd å holde i. Prøv å forstå at jeg er glad og lei meg på samme tid, jeg er ikke bare en av delene.


Dette bildet er tatt på Fredag. Idag er jeg 18+0 dager gravid.

Dette blogginlegget er inspirert av en tekst skrevet av en annen englemamma.

Lik gjerne Jenta med det blå håret på facebook.

#gravid #mamma #englemamma #mammablogg #krybbedød #sorg #savn #baby #barn #graviditet #mammablogg

Les mer i arkivet » April 2017 » November 2016 » Oktober 2016

Lik meg på facebook


Følg meg på blogg.no

Instagram


 • Om meg • Skap meg ikkje om med skugge.
  Eg vil vera den eg vart.
  Eg er sorg i kvite klede,
  Eg er gleda kledd i svart.

  Skap meg ikkje om med glede,
  eg vart den eg ville bli :
  Konge i eit ukjent rike,
  Slave i mi eiga tid.
  hits